The Slot

The Slot

Ontmoeting met de woestijnleguaan

Aan de oostkant van het parkeerterrein beginnen twee wandelpaden. Bij het pad links staat een klein bordje ‘The Slot’ en daar duik je inderdaad al vrij snel de slot canyon in. Maar ik zie dat over het hoofd en neem het pad rechts, dat omhoog loopt. Na 300 meter sla ik linksaf en wandel verder over een minibergrug in het molshopenlandschap. Het is een verrassend leuk ommetje langs The Slot, met uitzicht over de uitgestrekte Anza-Borrego Desert en her en der bloeiende plantjes. Ik kom ook een prachtige woestijnleguaan tegen, die rustig blijft zitten en nieuwsgierig toekijkt hoe ik foto’s van ‘m maak.

wandelen over een mini-bergrug
nieuwsgierige woestijnleguaan

Als een slangenmens

Zodra het kan duik ik dan toch linksaf de kleine canyon in. Het eerste deel is nog relatief breed, het is de aanloop naar het nauwe gedeelte dat echt The Slot mag heten. Daar wordt het zo smal dat je je op sommige plekken als een slangenmens tussen de rotswanden vol grillige uitstulpingen door moet wurmen. Het is er heerlijk rustig, zodat ik de slot canyon naar hartenlust kan fotograferen.

bijna bij The Slot
selfie in The Slot, Anza-Borrego Desert State Park

Na een paar honderd meter opent de slot canyon zich weer. Ik wandel nog een stukje door en beklim een willekeurige heuvel om over dit rotsachtige deel van de woestijn te turen. Wanneer ik weer terugloop, is het in de slot canyon drukker geworden. Het is weekend en dan weten Amerikanen zelfs deze afgelegen plek te vinden voor een familie-uitje. Een ontzettend cool familie-uitje.

uitzicht over badlands bij uitgang van The Slot
stilleven met woestijnbloemen bij steen

Praktische informatie

Aanrijroute

The Slot is te bereiken via een 3 kilometer lange onverharde weg. Het is een stevige zandweg die met mijn doodgewone Toyota Corolla goed te rijden is. De afslag naar deze zandweg ligt aan Highway 78, tussen Ocotillo Wells en de afslag naar Borrego Springs. Je ziet de onbeduidende afslag gemakkelijk over het hoofd, er staat alleen een klein bordje ‘Buttes Pass’ langs de highway. Het beste kun je een navigatiesysteem gebruiken en instellen op het parkeerterrein bij The Slot.

auto op de zandweg naar The Slot, Anza-Borrego Desert State Park

Wandelkaart

  • De kortste optie is om The Slot heen en terug te lopen. In totaal is dat 1,5 tot 2 kilometer, afhankelijk van hoe ver je doorloopt.
  • Na The Slot kun je ook doorlopen, rechtsaf slaan en zo een rondje maken van bijna 3,5 kilometer.
  • Mijn route is een willekeurig ontstaan rondje met aansluitend The Slot heen en terug.

Meer in de omgeving

The Slot ligt in Anza-Borrego Desert State Park. Zelf ben ik in één dag het park doorkruist en heb ook Calcite Mine Slot Canyon bezocht. Tussen beide wandelingen in de slot canyons ben ik langs de sculpturen van Galleta Meadows gereden.

De officiële website van het park is niet erg overzichtelijk en niet compleet. De twee wandelingen die ik heb gemaakt, zijn er bijvoorbeeld niet te vinden. Goede en uitgebreide informatie over het park is te vinden op Ontdek-Amerika.nl en DesertUSA.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *