Split Rock Trail

Split Rock Trail

Prehistorische beeldentuin

Vergeet Split Rock. De gespleten rots markeert vooral het startpunt van een wandeling langs veel imposantere naamloze rotsformaties. De Split Rock Trail voert je door een vallei vol wonderlijk gevormde steenklompen die zo kenmerkend zijn voor Joshua Tree National Park.

Vanaf het parkeerterrein neem ik het pad in westelijke richting. Al snel steekt het pad tussen twee rotspartijen door en lijk je een geheime vallei binnen te lopen. De vallei wordt helemaal omsloten door de markante steenformaties met hun zacht rond geboetseerde vormen. Er is geen scherp randje in te ontdekken. Zelfs scheuren en barsten in de stenen zijn geërodeerd tot gladde afgeronde lijnen.

uitbundige bloei langs de Split Rock Trail
Split Rock Loop Trail
Split Rock Loop Trail
Split Rock Loop Trail
Split Rock Loop Trail
barsten in de stenen zijn soepel afgeronde lijnen

Na bijna twee kilometer ben je de vallei weer uit. Het landschap verandert op slag. Wat er zonder de bijzondere steenformaties overblijft, is een ruige rotswoestijn. Normaal gesproken is dat vrij saai. Maar de woestijn staat in bloei. Door de vele kleuren bloemen valt dan op hoe veelzijdig de begroeiing hier eigenlijk is.

trail door de rotswoestijn met scherpe rotsen
trail door de rotswoestijn zonder markante steenformaties

Praktische informatie

Aanrijroute

Split Rock ligt aan het einde van een onverharde zijweg van de Park Boulevard, die door Joshua Tree National Park loopt. De grindweg is een kilometer lang en onder normale droge omstandigheden geen enkel probleem voor normale personenauto’s. De weg eindigt in een klein parkeerterrein.

Wandelkaart

Split Rock Trail kan in beide richtingen worden gelopen.

  • Neem vanaf het parkeerterrein het pad in westelijke richting voor een rondje met de klok mee. Je begint dan direct met de vallei tussen de karakteristieke steenformaties.
  • Wil je het rondje andersom lopen met eerst de rotswoestijn, neem dan het pad in noordelijke richting vanaf het parkeerterrein.

Meer in de omgeving

Op de overzichtspagina van Joshua Tree National Park zijn alle bezienswaardigheden en activiteiten in het park te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *