Seven Wonders Trail

Seven Wonders Trail

Wandelen in wonderland

Seven Wonders Trail is geen gemarkeerde wandelroute. Zelfs de naam Seven Wonders Trail is nog niet in gebruik wanneer ik de wandeling aantref op de website The American Southwest. Om zelf de weg te kunnen vinden, heb ik het kaartje van die website uitgeprint bij me. Daarnaast heb ik de coördinaten van de bezienswaardigheden langs de route ingesteld in de GPS app op mijn telefoon.

Het eerste richtpunt is Crazy Hill. Om het te vinden heb ik de GPS app echt wel nodig. Er zijn genoeg rotsen in gekke vormen en kleuren om te kwalificeren als Crazy Hill. Eenmaal op de exacte coördinaten aanbeland, is het nog even zoeken. Ik blijk midden op de rots zelf te staan en het beste fotopunt ligt iets noordelijker.

uitzicht vanaf Crazy Hill op het beste fotopunt
Crazy Hill in Valley of Fire State Park

Vanaf Crazy Hill spreekt de ongeschreven route voor zich. Ik volg een zandpad dat in de juiste richting tussen de rotsen loopt. Het pad eindigt in een bredere wash. Ik loop links de wash in en kom uit bij White Domes Road. Na drie kwartier wandelen zie ik daar voor het eerst weer mensen.

Seven Wonders Trail in Valley of Fire State Park

Aan de overkant van de weg loop je zo Pastel Canyon in. Dat is precies wat de naam belooft: een kloof in een waaier aan pasteltinten. De vormen en kleuren zijn het meest uitbundig voordat je de nauwe slot canyon in loopt.

toegang to Pastel Canyon in Valley of Fire State Park
Pastel Canyon in Valley of Fire State Park

Pastel Canyon gaat weer over in een wash. Op een willekeurig punt klim ik uit de wash om de omgeving beter te kunnen zien. Fire Wave is eenvoudig te herkennen aan de mensen die er ronddrentelen. Erg druk is het niet op deze doordeweekse dag in januari. Na een poosje geduldig chillen in de zon, heb ik Fire Wave voor mezelf. En wat doe je dan? Een selfie maken op Fire Wave natuurlijk.

uitzicht vanuit Fire Wave op het fotopunt
selfie in Fire Wave, Valley of Fire State Park

Terug naar het parkeerterrein gaat nu heel gemakkelijk, via de gemarkeerde Fire Wave Trail.

Praktische informatie

Aanrijroute

Seven Wonders Trail start bij parkeerterrein P3 langs de White Domes Road.

Wandelkaart

Het merendeel van de wandelroute is niet gemarkeerd. Toch is de weg prima te vinden met de volgende tips.

  • Neem een eenvoudig wandelkaartje mee voor enig gevoel van richting.
  • Gebruik GPS navigatie voor de precieze plaatsbepaling van Crazy Hill en Fire Wave. Zelf gebruik ik Pure GPS, een supereenvoudige gratis app die je als een kompas de weg wijst. De app is ook zonder Internetverbinding te gebruiken, je ziet dan alleen geen achtergrondkaart.

Meer in de omgeving

Op de overzichtspagina van Valley of Fire State Park zijn alle bezienswaardigheden en activiteiten in het park te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *