San Bernardino Mountains

San Bernardino Mountains

Routekaart

Big Bear Lake

Het is nogal een contrast. Het ene moment rij je in de Mojavewoestijn, een half uur later tussen de dennenbomen langs een bergmeer. Big Bear Lake ligt op tweeduizend meter hoogte in de San Bernardino Mountains, in het achterland van Los Angeles. Het gelijknamige plaatsje aan het meer is een populair wintersportoord. Het bestaat vooral uit rustieke houten vakantiehuizen, die idyllisch tussen de dennenbomen liggen.

Een mooie plek langs het meer is Boulder Bay Park. Dat ligt aan een kronkelige inham van het meer, met uitzicht op een paar rotseilandjes. De vakantiehuizen langs de oever zijn hier wat groter en chiquer dan elders in Big Bear Lake, zonder dat het protserig wordt.

welkom in Big Bear Lake
Boulder Bay in Big Bear Lake

Rim of the World Highway

Amerikanen gebruiken graag superlatieven. Meestal kun je die met een korrel zout nemen, maar Rim of the World Highway blijkt een heel adequate omschrijving van deze weg. Het is niet eens een heel steile afgrond. Maar het is duizend meter diep met daarachter een vlakte zover het oog reikt. Het is met recht een werelds gezicht. De grootsheid is met geen mogelijkheid in foto’s te vangen. Er zit niets anders op dan zelf de weg te rijden.

uitzicht vanaf Rim of the World Highway
Rim of the World Highway

Castle Rock Trail

Het is een korte wandeling naar Castle Rock. Het pad gaat vrij stevig omhoog. Daardoor heb je al snel tussen de bomen door uitzicht over Big Bear Lake. Eenmaal in de buurt van Castle Rock is de route niet meer zo duidelijk en raak ik het spoor bijster. Er lijken meerdere paden tussen de bomen te lopen en er zijn meerdere steenformaties. Ik volg maar zoveel mogelijk de weg omhoog, dan moet het goed komen. Dan zie ik mensen bovenop een rotspartij. Dat zal het zijn. Ik klauter omhoog en er ontvouwt zich een mooi vergezicht over het meer. De rots zelf is niet heel imposant. Is dit echt Castle Rock?

sneeuwresten langs Castle Rock Trail
wel hoog, geen Castle Rock
uitzicht op Big Bear Lake vanaf Castle Rock Trail

Ik ben nooit op Castle Rock geweest. Daar ben ik intussen achter gekomen door wat speuren op Internet. Dat gaat me beter af dan in de natuur, want ik ben gewoon langs Castle Rock gelopen. Bij het zien van de loodrechte rotswand heb ik me nooit gerealiseerd dat die vanaf de andere kant goed te beklimmen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *