Queen’s Garden & Navajo Loop

Queen’s Garden & Navajo Loop

Lokroep uit het amfitheater

Vanaf de rand heb je eindeloos uitzicht over de ontelbare grillige hoodoos in Bryce Amphitheater. Maar je oog valt er ook op de wandelpaden die als oranjeroze lopers de krochten van de canyon in slingeren. Ze zijn onweerstaanbaar, een lokroep uit de diepte van het amfitheater om je onder te dompelen in de aardse schoonheid. Een populaire wandeling is de combinatie van Queen’s Garden Trail en Navajo Loop Trail. Die biedt veel variatie voor relatief weinig inspanning.

start van Queen's Garden Trail in Bryce Canyon National Park

De Queen’s Garden Trail is een heerlijk luie afdaling. Voor je benen althans, je netvlies verwerkt op volle kracht de vele indrukken. Imposante vergezichten, fraaie doorkijkjes en overal die priegelige gevormde rotspunten. Op de mooiste gedeeltes loopt het pad rakelings langs voet van de hoodoos of gaat er zelfs via tunneltjes dwars doorheen.

vergezicht vanaf Queen's Garden Trail
wandelpad langs de hoodoos op Queen's Garden Trail
uitzicht op de hoodoos vanaf Queen's Garden Trail

Voor Queen’s Garden moet je een kort zijpad in. De tuin blijkt een wild woud van rotspilaren. Druipkaarsen die te dicht op elkaar staan en zijn versmolten. En die koningin? Dat is een nietig rotspuntje dat er met wat verbeelding uitziet als Queen Victoria, die statig over de rotstuin uitkijkt. Als je er niet op wordt geattendeerd, zie je haar over het hoofd.

Queen's Garden in Bryce Canyon National Park
helemaal links het rotspuntje Queen Victoria

Door een kier tussen de hoodoos

De route van Queen’s Garden naar Navajo Loop is een kalm intermezzo. Een vlak pad tussen de naaldbomen, die als vitrages het zicht op de rotsformaties filteren. Het zijn grondeekhoorns die hier voor de afleiding zorgen.

wandelpad tussen de naaldbomen van Queen's Garden naar Navajo Loop
grondeekhoorn in Bryce Canyon National Park

Bij Navajo Loop kiezen we het pad via Two Bridges. Het loopt een dal in met hoodoos aan weerszijden, die steeds hoger worden en het dal steeds verder inklemmen. Op zeker moment loop je in niet meer dan een diepe kier tussen de steenmassa. Er groeien opvallend rijzige dennen in de nauwe doorgang, ondanks dat ze worden ingesloten door minimaal twee keer hogere rotspartijen. Een enkele boom heeft er moeite mee en leunt schuin tegen de rotsen. Het laatste deel door de kloof gaat steil omhoog, in haarspeldbochten heen en weer tussen de loodrechte rotswanden.

Eenmaal uit de kloof maakt de oranjeroze loper nog een laatste slinger. Die gaat langs een afgrond vol oogverblindende hoodoos, met Thor’s Hammer prominent op de voorgrond. Het pad eindigt bij Sunset Point. Daarvandaan loop je via de Rim Trail weer terug naar het startpunt bij Sunrise Point.

Thor's Hammer langs Navajo Loop Trail in Bryce Canyon National Park

Wandelkaart

Queen’s Garden Trail en Navajo Loop Trail vormen samen de perfecte combinatie voor een wandeling door Bryce Canyon National Park. De wandelkaart volgt de door het park aanbevolen richting, met de klok mee. Op de website van het park staat een mooi betoog voor deze wandelrichting. Er zijn ook andere, kortere varianten mogelijk.

  • Alleen de Queen’s Garden Trail wandelen (2,9 km). In dat geval loop je van Sunrise Point naar Queen’s Garden en dezelfde route terug.
  • Alleen de Navajo Loop Trail wandelen (2,1 km). Je gaat dan vanaf Sunset Point via Wall Street naar beneden en via Two Bridges weer omhoog.

Meer in de omgeving

Op de overzichtspagina van Bryce Canyon National Park zijn alle bezienswaardigheden en activiteiten in het park te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *