Point Lobos

Point Lobos

Een postzegel puur natuur

Point Lobos is een kleine uitloper vlak onder het schiereiland Monterey, waarop Pebble Beach en de 17-Mile Drive liggen. Het landschap is dan ook vergelijkbaar, met twee belangrijke verschillen. Point Lobos is beschermd als State Natural Reserve, dus puur natuur zonder bebouwing of golfterreinen. En in tegenstelling tot Monterey is Point Lobos gemaakt om te wandelen. Het enige doel van de weg op Point Lobos is om je bij parkeerterreinen te brengen waar de trails beginnen. Het zijn overigens uitsluitend korte wandelroutes, want Point Lobos is maar een postzegel.

Sea Lion Point Trail

Dit is de meest ruige hoek van Point Lobos. Het wandelpad loopt tussen lage struiken en uiteindelijk over rotsen waar niets meer groeit. Doordat het zo kaal is, heb je goed uitzicht op de met cipressen begroeide rotsen aan de overkant van de baai. Daar staat zowaar ook cipres helemaal alleen op een rots. Vanuit de juiste hoek is die zeker zo fotogeniek is als Lone Cypress aan de 17-Mile Drive.

Sea Lion Point Trail
uitzicht op Sea Lion Point
eenzame cipres op Point Lobos

Bird Island Trail

Een wandeling met veel afwisseling per strekkende meter. Het pad loopt eerst boven China Cove langs, een langgerekte inham met een piepklein hagelwit strandje. In de branding staat alleen een reiger, mensen mogen er niet komen. Een baai verder ligt het veel grotere Gibson Beach er al even aantrekkelijk bij. Dat is wel publiek toegankelijk, maar het is er uitgestorven op deze maandagmiddag.

reiger in de branding van China Cove
China Cove, Point Lobos
Gibson Beach

Het wandelpad eindigt op de punt van een landtong. Vlak voor de kust ligt Bird Island. Het laat zich raden hoe het door duizenden vogels bevolkte eiland aan z’n karakteristieke grijswitte kleur komt. Guano heet het goedje heel poëtisch.

Bird Island, Point Lobos

Hoewel Bird Island vanaf de hele landtong prima is te zien, is er ook een speciaal uitzichtpunt aangelegd. Dat blijkt de perfecte locatie om de bogen in de rotsen van Pelican Point te zien.

uitzicht op rotsbogen boven zee van Pelican Point
pelikanen bij Pelican Point
aalscholvers bij Pelican Point

Praktische informatie

De website van Point Lobos State Natural Reserve bevat basisinformatie voor een bezoek, zoals openingstijden en tarieven. De toegangsprijs van $10 per auto is best fors en alleen de moeite wanneer je wandelingen gaat maken.

Meer in de omgeving

Point Lobos ligt aan Highway 1. Op de overzichtspagina van Highway 1 staan alle bezienswaardigheden langs deze route en tips voor overnachten en eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *