Mossy Cave Trail

Mossy Cave Trail

Waterige luchtspiegeling

Mossy Cave Trail is een korte wandeling die altijd wel ergens past in een bezoek aan Bryce Canyon National Park. En die kleine moeite is het zeker waard. Niet vanwege de mossige grot waar de trail naar is genoemd, maar omdat het wandelpad langs een riviertje loopt. En die doodgewone bergstroom is als een luchtspiegeling in het oranjeroze geschilderde landschap van Bryce Canyon.

hoodoos bij Mossy Cave Trail, Bryce Canyon National Park

De climax van de wandeling is een waterval die over een rotsrand in de rivier klettert. De hellingen boven de waterval zijn gekroond met extravagante rotskammen. Eigenlijk is de waterval een betere naamgever voor de trail. Tropic Ditch Falls Trail.

waterval bij de Mossy Cave Trail, Bryce Canyon National Park
extravagante rotskam bij Tropic Ditch Falls

De visuele schoonheid van de rivier en de waterval kan variëren. Bij een eerste bezoek in 2010 was het water mooi helder. Bij een tweede bezoek in 2019 was het water troebel, in dezelfde geeloranje tint als de rivierbedding. Beide keren was op een droge zomerse dag, dus het is gissen wat je zult aantreffen.

En die mossige grot? Onderweg terug lopen we daar nog even langs. Tegen beter weten maak ik een foto. Die komt niet door de selectie voor deze website.

Praktische informatie

Aanrijroute

  • Mossy Cave Trail begint aan de doorgaande weg naar Tropic, de Utah State Route 12. Langs de weg ligt een parkeerterrein met plek voor ongeveer 20 auto’s. Wij hebben het niet vol zien staan, maar volgens de website van het park is dat tegenwoordig anders.
  • Let op dat je het toegangsbewijs voor Bryce Canyon National Park zichtbaar achter de voorruit van de auto moet plaatsen wanneer je hier parkeert. Dat is nodig omdat je binnen de grenzen van het park gaat wandelen.

Wandelkaart

Het pad heeft aan het einde twee korte zijtakken: rechts naar de waterval en links naar Mossy Cave.

Meer informatie

  • Meer tips voor het bezoeken van Mossy Cave Trail staan op de officiële website van Bryce Canyon National Park.
  • Op de overzichtspagina van Bryce Canyon National Park zijn alle bezienswaardigheden en activiteiten in het park te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *