Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park

Overzichtskaart

Bezienswaardigheden

Park Boulevard

Lekker rustig door het park rijden en rondkijken. De tijd nemen om op willekeurige plaatsen te stoppen als je iets moois ziet. Op die manier krijg je al een mooie impressie van Joshua Tree National Park. Zo’n rit is heel eenvoudig. Altijd rechtdoor rijden over Park Boulevard brengt je in 40 kilometer van de westelijke naar de oostelijke ingang, of andersom. Je komt dan langs de meeste bezienswaardigheden in het park. En natuurlijk langs heel veel Joshua trees.

Park Boulevand in Joshua Tree National Park

Voor wandelingen moet je soms even een korte zijweg van Park Boulevard inslaan. Alleen voor Cholla Cactus Garden moet je een flink stuk (16 km) Pinto Basin Road op, richting de zuidelijke ingang.

Quail Springs picnic area

Quail Springs picnic area is zomaar een mooie stopplaats langs Park Boulevard. Door het ruime parkeerterrein met picknicktafels en toilethuisje stop je er onwillekeurig.

Quail Springs picnic area in Joshua Tree National Park

Intersection Rock

Intersection Rock is een opvallende puist die je vanaf Park Boulevard niet over het hoofd zult zien. Het is een geliefde plek voor rotsklimmers en er is een ruim parkeerterrein. De rots op de foto is overigens The Old Woman Rock, de al even markante buurvrouw van Intersection Rock.

The Old Woman Rock in Joshua Tree National Park

Skull Rock

Een rots in de vorm van een doodshoofd. Dat kan toch niemand weerstaan? Skull Rock ligt op een steenworp van Park Boulevard, half verscholen achter rotsen en struikgewas. Je moet er naar toe lopen om de schedel in volle glorie te kunnen zien. Hier enkele tips om Skull Rock te fotograferen.

  • Je hebt een groothoek nodig om Skull Rock in z’n geheel op de foto te krijgen.
  • Skull Rock kijkt richting noordwesten. Pas in de loop van de middag verschijnt er zon op z’n gezicht.
  • Probeer Skull Rock op een rustig moment te bezoeken, want bij drukte staan er doorlopend mensen in het neusgat te poseren. Je moet dan geluk hebben om tussen twee poseurs door snel een foto te kunnen maken.
Skull Rock in Joshua Tree National Park

Wandelingen

Hidden Valley Trail

Wanneer het eigenlijk te heet is om te buiten te lopen, is dit de enige wandeling die je moet gaan maken. Het korte rondje is een samenvatting van Joshua Tree National Park, die je doet verlangen om ooit in een koeler seizoen terug te keren voor meer wandelingen.

Lengte: 1,6 km

Verder lezen

Hidden Valley in Joshua Tree National Park

Barker Dam Trail

De dam en het stuwmeertje zijn geen eyecatchers, maar wel historisch boeiend. De verrassing van de wandeling blijkt een aantrekkelijke vlakte vol Joshua trees, die je dwars oversteekt.

Lengte: 2,0 km

Verder lezen

Barker Dam Trail over de vlakte vol joshua trees

Split Rock Trail

Mijn persoonlijke favoriet in Joshua Tree National Park. Je lijkt een geheime vallei binnen te lopen, die wordt omsloten door surrealistisch geboetseerde steenformaties.

Lengte: 3,1 km

Verder lezen

Split Rock Loop Trail

Cholla Cactus Garden

Cholla Cactus Garden mag je niet missen, omdat het zo afwijkt van al het andere in Joshua Tree National Park. Het is zelfs al de moeite waard wanneer je de cactussen alleen vanaf het parkeerterrein bewondert.

Lengte: 0,4 km

Verder lezen

Cholla Cactus Garden

Praktische informatie

  • Op de officiële website van Joshua Tree National Park staat uitgebreide informatie over het park. Je vindt er meer bezienswaardigheden en wandelingen en alle praktische informatie voor een bezoek aan het park.
  • Ga je meerdere nationale parken bezoeken, dan is de America the Beautiful jaarpas een aanrader. Met drie nationale parken heb je de kosten van de jaarpas al terugverdiend. Je koopt de jaarpas eenvoudigweg bij het binnenrijden van het eerste park.

Slapen & Eten

Americas Best Value Inn Joshua Tree 29 Palms

Dit is een van de goedkopere motels in 29 Palms. Maar er is niks mis mee. De kamer is comfortabel en schoon. De gebruikelijke voorzieningen zijn er allemaal: airco, koelkast, bureau, etc. Voor receptie en ontbijt moet je in het naastgelegen en iets duurdere Rodeway Inn & Suites zijn (zie hieronder). Daar wordt je even vriendelijk geholpen als de eigen hotelgasten. En het ontbijt dat bij de kamerprijs is inbegrepen is boven verwachting.

April 2019 (1 nacht)

Meer informatie

Americas Best Value Inn Joshua Tree 29 Palms

Rodeway Inn & Suites 29 Palms

Iets duurder dan de naastgelegen Americas Best Value Inn. Het belangrijkste verschil is dat dit hotel een zwembad heeft. Gasten van Americas Best Value Inn mogen daar geen gebruik van maken. De kamers zijn verder heel vergelijkbaar en je krijgt hetzelfde ontbijt. Eieren of wentelteefjes worden op bestelling voor je klaargemaakt. Bij drukte kan dat wel enige tijd duren.

Update: Het hotel heet tegenwoordig Oasis Inn & Suites 29 Palms. Naar verluid is het ontbijt zelfbediening geworden.

Juli 2019 (1 nacht)

Meer informatie

kamer in Rodeway Inn & Suites 29 Palms

John’s Place

Op de deur staat een nederig welkom. “We know you have too many choices. Thank you for choosing us.” Maar ik had geen keuze. Ik ben weerloos voor dit soort sympathieke all-American diners. John’s Place is ook bij de tijd met twee vegetarische opties op het menu: burger en quesadilla. Beide smaken ze helemaal goed. Thank you, John’s Place.

April 2019, juli 2019

Meer informatie

veggie burger met zoete-aardappelfriet bij John's Place

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *