Horseshoe Bend

Horseshoe Bend

Kronkel in de rivier

November 2012 – Het is heerlijk najaarsweer. De jas kan uit, totdat er weer een wolk voor de zon schuift. Over een mul zandpad tussen de lage struiken wandelen we in de richting van Horseshoe Bend. Her en der lopen wat andere mensen.

Stapje voor stapje naderen we de rand van de kloof. De plotselinge diepte voor ons boezemt ontzag in. Het is te eng om staand op het randje de kronkel in de rivier te fotograferen. Plat op de buik op de rotsen, dat gaat beter.

tijdens de wandeling is er niets wat duidt op de aanwezigheid van een bezienswaardigheid
Horseshoe Bend in november

Mensenslinger

Juli 2019 – Van de parkeerplaats naar de kloofrand is een keurig pad aangelegd. Er schuifelt een kleurrijke slinger van mensen overheen. Petjes en hoedjes en parasols op tegen de brandende zomerzon. Op de rand van de afgrond verdringen mensen zich voor het uitzicht op Horseshoe Bend. Gelukkig staat er nu een hek, dat is wel zo veilig.

mensenslinger naar Horseshoe Bend
Horseshoe Bend in augustus

Praktische informatie

Sinds 2019 is Horseshoe Bend een gereguleerde bezienswaardigheid. Het parkeerterrein is flink uitgebreid, het pad volledig rolstoelvriendelijk en er staan hekken op het uitzichtpunt. Een logisch gevolg is dat een bezoek niet meer gratis is. Het parkeren kost $10 voor een personenauto. Meer informatie is te vinden op de website van City of Page.

Aanrijroute

Het parkeerterrein van Horseshoe Bend ligt iets ten zuiden van Page aan Highway 89.

Fototips

  • Fotograferen gaat het best bij een hoogstaande zon, omdat het licht dat goed in de canyon schijnt.
  • Je fotocamera moet een groothoeklens hebben om de complete bocht in de rivier op de foto te krijgen.

Wandelkaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *