Hidden Valley Trail

Hidden Valley Trail

Matroesjka pop

Hidden Valley ligt ingesloten in een steenformatie van Joshua Tree National Park. Om de vallei te bereiken moet het pad over de rotsen heen. Dat gebeurt bij een lage doorgang, waar voor het gemak hier en daar traptreden in de stenen zijn gemaakt. In de vallei maakt het wandelpad een rondje. Het is alsof je de matroesjka pop van Joshua Tree National Park openmaakt en daarin een kleinere versie van het park aantreft. Dezelfde struiken en cactussen, dezelfde Joshua trees, dezelfde typerende rotsvormen, samengebald in een compacte vallei. De verscheidenheid aan begroeiing is best opmerkelijk. Alle soorten moeten ooit over de rotspartijen heen zijn aangewaaid in de afgesloten vallei.

grote Joshua tree in Hidden Valley
deel van de rotswand om de vallei
impressie van Hidden Valley

Hidden Valley is de ideale eerste kennismaking met Joshua Tree National Park. Het korte rondje is zelfs midden in de zomer doen, wanneer het eigenlijk te heet is om buiten te lopen. Uiteraard wel voorzien van pet en water en in een loom tempo.

klein stukje over de rotsen in Hidden Valley
Hidden Valley in Joshua Tree National Park

In de doorgang om de vallei te verlaten, heb je op het hoogste punt ineens weer zicht op de buitenwereld. Een enorme vlakte vol Joshua trees doemt voor je op. Je bent terug bij de grote matroesjka pop.

uitzicht over de vlakte met Joshue trees

Praktische informatie

Aanrijroute

Hidden Valley ligt aan het einde van een korte zijweg van Park Boulevard, tegenover Intersection Rock. Er is een groot parkeerterrein met picknicktafels, afvalbakken en toilethuisjes.

Wandelkaart

Hidden Valley is – anders dan de naam doet vermoeden – een wandeling over het gebaande pad. Het wandelpad is overal duidelijk herkenbaar en bordjes wijzen de weg. De meeste mensen volgen die gehoorzaam en lopen het rondje met de klok mee.

Meer in de omgeving

Op de overzichtspagina van Joshua Tree National Park zijn alle bezienswaardigheden en activiteiten in het park te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *