Galleta Meadows

Galleta Meadows

Creatief met woestijn

Woestijn. Wat moet je ermee? Soms wordt er een stukje door mensen gekoloniseerd. Een stadje met huizen en basisvoorzieningen. Een resort met een golfbaan. Zonnepanelen. Maar dan nog hou je zeeën van woestijn over. Het ligt onaangeroerd woestijn te zijn. Vlak buiten Borrego Springs hebben ze iets creatiefs gedaan met de woestijn. Er staan metershoge metalen beelden van vooral dieren en dinosaurussen, de Sky Art sculpturen van Galleta Meadows. Ondanks de vaak vijandige poses, zijn het beelden die vrolijk maken. Je kunt zien dat de kunstwerken gemaakt zijn voor deze locatie, ze komen goed tot hun recht in de lege ruimte van de woestijn. De dieren zelf lijken het ook uitstekend naar hun zin te hebben.

de schorpioen in Galleta Meadows
de sprinkhaan
de reuzenschildpadden in Galleta Meadows

Op z’n Amerikaans pak je natuurlijk de auto om langs de sculpturen te rijden. Af en toe uitstappen om wat foto’s te maken. Of om er op te klauteren. Sommige sculpturen staat wat verder van de weg, maar via platgereden zandsporen kun je er naar toe rijden of lopen. Zelf heb ik een kleine selectie van de meer dan 130 sculpturen bekeken, aan Big Horn Road en Borrego Springs Road. Degene die ik niet wilde missen is de Serpent, een slang met drakenkop die onder het woestijnzand en de weg door lijkt te kronkelen.

de serpent/dragon in Galleta Meadows

Praktische informatie

De Sky Art sculpturen van Galleta Meadows worden beheerd door Under The Sun Foundation. Hun website is nogal rudimentair en de plattegrond met locaties van de sculpturen niet compleet. Op DesertUSA.com staat een betere plattegrond en een uitgebreidere impressie.

Meer in de omgeving

Borrego Springs wordt omringd door Anza-Borrego Desert State Park. Bij een bezoek aan dat park zijn de Sky Art sculpturen van Galleta Meadows leuk als culturele tussenstop. Zelf ben ik langs de beelden gereden tussen wandelingen naar The Slot en Calcite Mine Slot Canyon.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *