Fire Wave Trail

Fire Wave Trail

De ontdekking van Fire Wave

November 2012 – Thuis achter de laptop raak ik in vervoering wanneer ik toevallig op Fire Wave stuit. De golving van wit en rood in de rotsen is schitterend. Maar het meest intrigerend is de onbekendheid van Fire Wave, terwijl het landschap van Valley of Fire toch al miljoenen jaren bestaat. In 2010 beschrijven Isa en Steffen Synnatchke hun ontdekking op de website Synnatschke.de en munten ook de naam Fire Wave. Verdere informatie over Fire Wave is schaars.

Het plan staat vast: dit verborgen pareltje willen wij ook gaan ontdekken. Het lukt om de GPS coördinaten op te snorren in de beperkte informatie op Internet. Die stel ik in op de TomTom, daarmee moet het gaan lukken.

Goed voorbereid en verheugd op een avontuurlijke speurtocht rijden we het parkeerterrein op. Aan de overkant van de weg zien we een bordje. Het is het startpunt van een keurig gemarkeerde trail naar Fire Wave, die eerder dit jaar is aangelegd. Toch is het er rustig, want de wandeling staat nog niet op de website of in brochures van het park.

Fire Wave Trail in Valley of Fire State Park
Fire Wave in Valley of Fire State Park

Ook de omgeving van Fire Wave is mooi en al fotograferend dwalen we af van de gemarkeerde trail. Tussen de lage struiken is een platgetrapt spoor te herkennen. Het is het oude paadje van de ontdekkers van Fire Wave.

gestreepte zijkant van de rotsen
wit-rood gestreepte rotsen
vergezicht op Fire Wave

Het succes van Fire Wave

Januari 2018 – Deze keer loop ik Fire Wave Trail als onderdeel van de Seven Wonders Trail. Fire Wave Trail is intussen een van de populairste wandelingen in Valley of Fire State Park. Een foto van Fire Wave staat prominent op de homepage van het park. De trail is zelfs virtueel te lopen op Google Maps.

Fire Wave in Valley of Fire State Park

Praktische informatie

Aanrijroute

Fire Wave Trail start bij parkeerterrein P3 langs de White Domes Road.

Wandelkaart

Fototip

Het bekendste plaatje van Fire Wave moet in zuidelijke richting worden gefotografeerd. Aan de randen van de dag heb je daarbij het minste tegenlicht. Mijn foto’s uit 2012 en 2018 zijn beide rond drie uur ’s middags genomen.

Meer in de omgeving

Op de overzichtspagina van Valley of Fire State Park zijn alle bezienswaardigheden en activiteiten in het park te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *