Cholla Cactus Garden

Cholla Cactus Garden

Stekelige teddyberen

De naam van de cactussen in Cholla Cactus Garden is treffend: Teddybear Cholla. Van een afstand zien de cholla cactussen er inderdaad zacht en pluizig uit, met een doorschijnende witte vacht van flinterdunne naalden. De weerkaatsing van het felle zonlicht op al die naalden zorgt voor een wazig aura rond de cactusbladen. Maar wat zijn de naalden van deze stekelige teddyberen venijnig. Ik heb er groot ontzag voor gekregen sinds ik een cholla-naald dwars door de zool van een sneaker heb zien steken. Behoedzaam wandel ik over het pad door Cholla Cactus Garden. Bij elke stap ben ik alert om niet per ongeluk op een afgevallen cactusbolletje te stappen. En voordat ik hurk om laag bij de grond een foto te maken, kijk ik eerst goed links en rechts en achter me.

Cholla Cactus Garden
Cholla Cactus Garden
Cholla Cactus Garden

Hier en daar zit bloei in de cholla cactussen. De subtiele geelgroene kleur van de bloemen valt nauwelijks op. Het zijn enkele kleine verdwaalde cactussen van andere soorten die door hun felroze bloemen ineens de aandacht trekken tussen de cholla’s.

bloeiende bloemen in de cholla cactus

Praktische informatie

Aanrijroute

Cholla Cactus Garden ligt direct aan Pinto Basin Road, die van noord naar zuid door Joshua Tree National Park loopt. Het is goed aangegeven en er is een strak geasfalteerd parkeerterrein.

Cholla cactussen langs de weg

Wandelkaart

Om zonder kleerscheuren en verwondingen tussen de cholla cactussen te kunnen wandelen is er een mooi en duidelijk pad uitgezet. Deze trail maakt een rondje van zo’n 400 meter.

Meer in de omgeving

Op de overzichtspagina van Joshua Tree National Park zijn alle bezienswaardigheden en activiteiten in het park te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *