Bryce Canyon National Park

Bryce Canyon National Park

Overzichtskaart

Bryce Amphitheater

Een kaarsrechte weg door een bos van naaldbomen. Langs de weg staat het toegangsbord van Bryce Canyon National Park en een mijl verder passeren we de entreehuisjes. Direct daarachter liggen een lodge, een kampeerterrein en goedgevulde parkeerplaatsen. Alles is vlak en bebost, al is tussen de bomen door te zien dat het bos plotseling ophoudt. Dat is waar de aarde openscheurt en je vanaf de rand Bryce Amphitheater in kijkt.

De overgang van monotoon naaldbos naar de kakofonie van vormen en kleuren in Bryce Amphitheater is verpletterend. Je raakt gewoon niet uitgekeken op het spektakelstuk van duizenden buitenissige hoodoos in alle schakeringen tussen wit en oranjeroze.

Er zijn vier uitzichtpunten om Bryce Amphitheater te bewonderen: Sunrise Point, Sunset Point, Inspiration Point en Bryce Point. Alle vier liggen ze op kleine uitstulpingen, waardoor de panorama’s optimaal zijn.

Sunrise Point

Sunrise Point in Bryce Canyon National Park

Sunset Point

Sunset Point in Bryce Canyon National Park

Bryce Point

Bryce Point in Bryce Canyon National Park
uitzicht op ontelbare hoodoos bij Bryce Point

Scenic Drive

De hoofdweg door Bryce Canyon National Park loopt vanaf de ingang 27 kilometer naar het zuiden, langs de rand van de kloof. De weg zelf is niet erg scenic, maar voert je ontspannen langs verschillende uitzichtpunten over Bryce Canyon. De stops bij de uitzichtpunten kun je het beste bewaren voor de terugrit. Dan liggen de parkeerhavens namelijk rechts, aan de eigen weghelft.

Er zijn enkele mooie formaties te zien langs de Scenic Drive, maar het is veel minder groots dan Bryce Amphitheater. Heb je weinig tijd en moet je keuzes maken? In dat geval zou ik zelf de voorkeur geven aan een wandeling door Bryce Amphitheater boven de Scenic Drive. Maar heb je een volle dag in Bryce Canyon, dan hoef je gelukkig niet te kiezen.

Rainbow Point

Rainbow Point in Bryce Canyon National Park

Black Birch Canyon

Black Birch Canyon Overlook

Ponderosa Canyon

Ponderosa Canyon Overlook

Agua Canyon

Agua Canyon Overlook

Natural Bridge

Natural Bridge in Bryce Canyon National Park

Swamp Canyon

Swamp Canyon Overlook

Wandelingen

Queen’s Garden & Navajo Loop

De combinatie van Queen’s Garden Trail en Navajo Loop Trail biedt veel variatie voor relatief weinig inspanning. Het wandelpad slingert als een uitnodigende oranjeroze loper tussen de hoodoos naar de krochten van Bryce Amphitheater.

Lengte: 4,6 km

Verder lezen

Thor's Hammer in Bryce Canyon

Mossy Cave Trail

Mossy Cave Trail is een korte wandeling die altijd wel ergens past in een bezoek aan Bryce Canyon National Park. Het wandelpad loopt langs een bergstroom naar een waterval, die oogt als een luchtspiegeling in het oranjeroze geschilderde landschap.

Lengte: 1,4 km

Verder lezen

waterval bij de Mossy Cave Trail, Bryce Canyon National Park

Praktische informatie

  • Op de officiële website van Bryce Canyon National Park staat uitgebreide informatie over het park. Je vindt er meer bezienswaardigheden en wandelingen en alle praktische informatie voor een bezoek aan het park.
  • Ga je meerdere nationale parken bezoeken, dan is de America the Beautiful jaarpas een aanrader. Met drie nationale parken heb je de kosten van de jaarpas al terugverdiend. Je koopt de jaarpas eenvoudigweg bij het binnenrijden van het eerste park.

Slapen & Eten

Bryce Canyon City

Vier kilometer voor de toegang tot Bryce Canyon National Park liggen enkele grote hotels en een kampeerterrein. Tel daarbij nog een general store, een benzinestation, een paar restaurants en wat toeristische winkeltjes en je hebt Bryce Canyon City. Het is de meest voor de hand liggende overnachtingsplaats voor een bezoek aan het park. Toch ben ik zelf in andere plaatsen in de omgeving terechtgekomen.

Tropic

Tropic ligt op 15 minuten rijden van Bryce Canyon National Park. Het is een klein dorp met wat landbouwgrond, omringd door eindeloze dorre woestenij. Tropic is eind 19e eeuw ontstaan als nederzetting van pioniers. Met water uit een riviertje en irrigatie slaagden ze erin de grond te ontginnen. Mondjesmaat heeft toerisme zijn intrede gedaan in Tropic. Maar het is kleinschalig en zonder de landelijke sfeer van het dorp aan te tasten.

Bryce Canyon Inn

De uitvoering van Bryce Canyon Inn is eenvoudig: twee rijen blokhutten op stuk grond midden in Tropic. Maar met zitjes voor de hutten en wat beplanting ziet het er best gezellig uit. De kamer is lekker ruim en schoon en het interieur is op-en-top blokhut. Alle wanden en het schuine plafond zijn geheel bedekt met grenen planken en ook het robuuste meubilair is van hout.

De receptie van Bryce Canyon Inn is tevens een hippe koffiebar, de Bryce Canyon Coffee Co. Naast koffie staan er ook ontbijtopties en zoetigheid op het menubord. Koffie en ontbijt zijn niet inbegrepen bij de kamerprijs. Je kunt wel gratis koffie en thee maken op de kamer.

Juli 2010, maart 2016

Meer informatie

blokhutten van Bryce Canyon Inn in Tropic

Panguitch

Zeker in het hoogseizoen kunnen de prijzen voor een overnachting in Bryce Canyon City of Tropic flink oplopen. Vind je dat zonde van het geld, dan is Panguitch een budgetvriendelijk alternatief. Vanuit Panguitch rij je in een halfuur naar Bryce Canyon National Park, dus dat is prima te doen.

Panguitch is verrassend leuk. Het ligt aan Highway 89 en is van oudsher een halteplaats voor reizigers. Er zijn veel motels van klassieke snit en typisch Amerikaanse diners waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch en avondeten. Panguitch ademt de sfeer van Route 66, zonder de hedendaagse commercie van de echte Route 66.

Color Country Motel

Klassiek Amerikaans motel waar je de auto voor de deur kunt parkeren. Eenvoudig van opzet, maar heeft stiekem wel alles wat je nodig hebt. Airco, koelkast, bureautje, goed werkende wifi en een frisse badkamer met voldoende handdoeken. Er is geen ontbijt, maar dat is een goede gelegenheid om eens luxe te ontbijten in een restaurant. Of gewoon zelf ontbijt inslaan bij de supermarkt.

Juli 2019 (2 nachten)

Meer informatie

Color Country Motel in Panguitch

Kenny Rays

Kenny Rays biedt precies wat je van een restaurant in de binnenlanden van Amerika verwacht. In de ochtend kun je er stevig ontbijten met eieren en spek, of iets lichter met pannenkoeken of havermout. Voor het avondeten staan er steak en burgers op het menu. Vegetarische gerechten zijn geen vanzelfsprekendheid, maar Kenny Rays heeft keuze uit een groentenwrap en een roerbakschotel.

Juli 2019

Meer informatie

groentenwrap bij Kenny Rays in Panguitch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *