Barker Dam Trail

Barker Dam Trail

De wow factor

Barker Dam trok me niet echt. Toch dacht ik aan Barker Dam, toen ik aan het eind van de dag nog tijd had voor een korte wandeling in Joshua Tree National Park. Het is een populaire wandeling, die mag ik toch niet missen.

Er staat voldoende water in het reservoir om een heus meertje te vormen tussen de keienheuvels. Het water is donkerbruin van kleur. Het is niet onaardig, maar zorgt bij mij niet voor een wow zoals andere trekpleisters in het park. Het is vooral de historie die boeit. Ik probeer me het leven van de veeboeren voor te stellen die Barker Dam in 1900 hebben gebouwd. De dam was nodig om met hun vee te overleven op deze afgelegen plek in de woestijn. Hun werk wordt nog steeds op prijs gesteld, tegenwoordig door de dieren die hier in het wild leven.

trail naar Barker Dam, Joshua Tree NP
Barker Dam, Joshua Tree NP

Ik loop verder en wordt dan volledig verrast. Een prachtige vlakte vol Joshua trees bezorgt me alsnog de wow. Nu zijn er natuurlijk genoeg Joshua trees te zien in het park dat er per slot van rekening naar is vernoemd. Maar zulke vlaktes vol zag ik alleen nog van een afstand vanuit de auto. Het wandelpad steekt dwars de vlakte over, die wordt omringd door fraaie formaties van gebarsten en gebrokkelde stenen. Het is een sensatie om hier te lopen, omringd door de Joshua trees. Ik wordt helemaal blij. Onverwacht blij van de Barker Dam Trail.

wandelen over de vlakte vol joshua trees
cactussen in bloei
Barker Dam Trail over de vlakte vol joshua trees
Barker Dam Trail over de vlakte vol joshua trees

Praktische informatie

Aanrijroute

Vlakbij Intersection Rock is de afslag vanaf Park Boulevard naar Barker Dam. De weg is volledig geasfalteerd tot het parkeerterrein waar de Barker Dam Trail begint.

Wandelkaart

Het wandelpad is overal duidelijk herkenbaar en subtiele bordjes wijzen bij splitsingen de weg.

Meer in de omgeving

Op de overzichtspagina van Joshua Tree National Park zijn alle bezienswaardigheden en activiteiten in het park te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *