Badlands Loop & Red Cathedral

Badlands Loop & Red Cathedral

Goudblonde modderstromen

Het uitzicht bij Zabriskie Point is fenomenaal. Badlands in allerlei schakeringen van wit, geel en bruin met daarachter in de verte de zoutvlaktes van Death Valley. Via een wandelpad daal ik af tussen de badlands. Met de zinderende hitte waar Death Valley bekend om staat, zou dat waanzin zijn. Maar het is winter en een graad of twintig, perfect voor een flinke wandeling door dit surrealistische landschap.

Het pad gaat over de scherpe kammen van de uitgeharde modderstromen traag omlaag. De droge kleigrond van de badlands is door alle eerdere voetstappen aangestampt tot een goed herkenbaar spoor. Dan laat het pad zich van een helling glijden en gaat verder langs de voet van de heuveltjes. Kronkelend tussen de uitlopers van de goudblonde modderstromen gaat het steeds dieper de badlands in.

Badlands Loop in Death Valley National Park
uitzicht op Red Cathedral vanaf de Badlands Loop
uitzicht op Manley Beacon vanaf de Badlands Loop
wandelsporen tussen de badlands
badlands en zoutvlakte in Death Valley National Park

Ineens ben ik in Golden Canyon. De kloof oogt ruig, met scherpe rotswanden en een bodem als een drooggevallen rivier. In vergelijking hiermee zien de badlands er bij nader inzien best lieflijk uit. Ik sla rechtsaf de canyon in, waar de barokke rode rotsformatie van Red Cathedral al boven de kloofwanden uittorent. Daar eindigt Golden Canyon. Er loopt nog een smal pad omhoog de kloof uit, tot dichtbij de voet van loodrechte muur van Red Cathedral. Als sluitstuk heb je daar uitzicht over Golden Canyon.

in Golden Canyon
uitzicht op Red Cathedral vanuit Golden Canyon
uitzicht op Golden Canyon van de voet van Red Cathedral

Praktische informatie

Aanrijroute

De Badlands Loop begint bij het parkeerterrein van het populaire uitzichtpunt Zabriskie Point.

Wandelkaart

Er lopen meerdere trails in het gebied, die ook kunnen worden gecombineerd. Zelf heb ik de Badlands Loop gecombineerd met een doorsteek naar Red Cathedral. Een overzicht van de trails is te vinden op de website van Death Valley National Park.

De wandelpaden zijn door uitslijting goed herkenbaar en bij splitsingen staan wegwijzers. Wel is het handig om ter oriëntatie een kaartje mee te nemen, zodat je bij splitsingen weet welke trail je moet kiezen.

Het zuidelijke deel van de Badlands Loop door Gower Gulch vond ik tamelijk saai. Je loopt er door een brede bedding met voornamelijk uitzicht op de kloofwanden. Een alternatief is om zowel heen als terug naar Red Cathedral het noordelijke deel van de Badlands Loop te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *