17-Mile Drive

17-Mile Drive

Routekaart

Pebble Beach is een curieuze plaats. Golfterreinen voeren er de boventoon; de villawijken en country clubs liggen als eilanden tussen het gemanicuurde gras. In feite is Pebble Beach één grote gated community. Maar tegen betaling mogen gewone stervelingen ook de toegangspoorten passeren. Dat gebeurt vooral voor een toeristisch ritje over 17-Mile Drive, de fraaie route langs de kust van het schiereiland.

Bezienswaardigheden

Spanish Bay

Spanish Bay is een lange strook strand met een flink parkeerterrein erlangs. Het oogt allemaal wat kaal, zonder rotsen of bomen langs de kust. Wij hebben vooral oog voor de picknicktafels, want het is tijd voor lunch na de rit uit San Francisco.

Point Joe Vista Point

Bij Point Joe wordt de kustlijn opgesierd met de eerste rotsige uitsteeksel. Heel kenmerkend voor Pebble Beach is de golfbaan naast Point Joe, die helemaal doorloopt tot de zee.

Point Joe Vista Point - 17-Mile Drive

Bird Rock Vista Point

Bird Rock is – zoals de naam belooft – goed gevuld met aalscholvers, meeuwen en pelikanen. Maar het zijn de zeeleeuwen die de meeste aandacht trekken. Ze liggen niet alleen op de rots, maar zijn ook buitengewoon actief in het water.

Bird Rock - 17-Mile Drive

Sunset Point Overlook

Een korte zijweg van 17-Mile Drive leidt naar Sunset Point Overlook. Langs de kust liggen hier luxe landhuizen verscholen in een cipressenbos. Het uitzicht wordt enigszins belemmerd door hoog gaashekwerk om de private grond af te schermen.

Sunset Point Overlook - 17-Mile Drive

Lone Cypress

Het iconische beeld van 17-Mile Drive. En in Amerika betekent dat een uitstekende infrastructuur om Lone Cypress goed te kunnen aanschouwen en fotograferen. Hoe later op de dag, hoe beter het licht valt.

Lone Cypress - 17-Mile Drive

Pescadero Point

Een verrassend leuk punt langs 17-Mile Drive, mede dankzij de parkachtige opzet. De rotsen lijken hier meer afgerond en er staan oude cipressen met kronkelende stammen en uitbundige vertakkingen.

Pescadero Point - 17-Mile Drive
kronkelige cipres bij Pescadero Point

The Lodge & Visitor Center

The Lodge at Pebble Beach is het hart van dit golferswalhalla. Voor en achter het hotel liggen golfbanen. Vanuit de lobby en vanaf het terras heb je uitzicht op de golfbanen. In de boetieks bij het hotel draait alles om golf. In het visitor center hebben ze behalve informatie ook een groot aanbod aan souvenirs.

golfbaan bij The Lodge at Pebble Beach

Praktische informatie

  • Pacific Grove Gate is een goed startpunt om 17-Mile Drive te rijden. Deze entree ligt niet ver van Spanish Bay.
  • Op de website van Pebble Beach staat informatie over de toegangsprijzen. Er is ook een overzichtskaart te vinden van 17-Mile Drive.

Meer in de omgeving

De rit over 17-Mile Drive is te maken als uitstapje vanaf Highway 1. In kilometers is het kort (minder dan 17 mijl), maar reken er zeker twee uur voor om alles rustig te bekijken.

Op de overzichtspagina van Highway 1 staan alle bezienswaardigheden langs deze weg en tips voor overnachten en eten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *