Bardenas Reales

Bardenas Reales

Mooi en onheilspellend

Bardenas Reales zijn badlands in de regio Navarra, in het noorden van Spanje. Slecht land, want er wil niets groeien. Een mens heeft hier niets te zoeken. Een geschikte plek voor een militair oefenterrein, heeft men gedacht. Daar hebben gewone mensen ook niets te zoeken.

militair oefenterrein in Bardenas Reales
zomaar een heuvel in Bardenas Reales

Badlands. Mooi land. Curieuze vormen in opvallende kleurschakeringen, gevormd door erosie en verval. Een tikkeltje onheilspellend ook. Het type landschap waar in films en series ieder moment iets gruwelijks kan gebeuren. Bardenas Reales heeft daadwerkelijk als filmset gefungeerd. Het maakt deel uit van de immense Dothraki Sea in de serie Game of Thrones. Toch heeft dat niet geleid tot een enorme toestroom van bezoekers zoals bij Gaztelugatxe. Het zijn en blijven badlands die de mensen afschrikken.

Cabezo de las Cortinillas
auto bij de badlands in Bardenas Reales
cabaña langs de weg in Bardenas Reales

Praktische informatie

Bardenas Reales omvat een groot gebied. Op Google Maps staan meerdere spelden, waardoor niet direct duidelijk is waar je moet zijn. Het beste kun je de navigatie instellen op het parkeerterrein bij Cabezo de Castildetierra, de markante hoodoo die het beeldmerk is van Bardenas Reales. De laatste kilometers is de weg onverhard, maar prima te rijden.

Cabezo de Castiltierra

Op de officiële website van Bardenas Reales is uitgebreide informatie te vinden over het park. In de brochure staat een overzichtelijke kaart van het gebied.

Overzichtskaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *