Sentier des Ocres

Sentier des Ocres

Vijftig tinten oker

De onwerkelijke okerkleurige rotsformaties bij het dorpje Roussillon wil je niet missen. En je bent niet de enige die er zo over denkt. De korte en goed toegankelijke wandeling Sentier des Ocres is een ware trekpleister, met bijbehorende strakke organisatie. Je kunt betaald parkeren op Parking des Ocres, tevens een goede uitvalsbasis om het centrum van Roussillon te verkennen. Ook voor Sentier des Ocres zelf moet je toegang betalen en buiten openingstijden gaat het hek dicht. Openingstijden en toegangsprijzen zijn te vinden op de website van Roussillon en Provence.

Er zijn twee duidelijk aangegeven wandelroutes, waarvan de langste anderhalve kilometer is. De korte route maakt halverwege een doorsteek, maar dan mis je één van de twee hoogtepunten. Al op honderd meter na de entree ben je bij het eerste hoogtepunt, een okerkleurig amfitheater. De vijftig tinten oker schitteren in het zonlicht en vormen een fraai contrast met de felgroene naaldbomen eromheen.

okerkleurig amfitheater van Sentier des Ocres

De wandeling loopt verder door het bos naar het tweede hoogtepunt. Die is verrassend anders. De kleur is meer oranjerood dan oker en de rotsen hebben de vorm van hoodoos. Inderdaad, zoals in Utah en Arizona, maar dan in zakformaat.

wandelpad door het bos van Sentier des Ocres
oranjerode hoodoos van Senties des Ocres

Zelf heb ik Sentier des Ocres aan het eind van middag gelopen. Met de drukte valt het op dat tijdstip best mee. Het okerkleurige amfitheater ligt dan mooi in de zon, maar de rode hoodoos helemaal in de schaduw. En op de terugweg was er ook bij het amfitheater al veel schaduw. Ik vermoed dat het licht in de ochtend beter valt om te fotograferen.

uitzicht op okerkleurige rotsformatie vanuit Roussillon

Wandelkaart

Meer kleurige rotsen in de Provence

Ben je enthousiast geworden over de bijzonder okerrotsen, dan mag je het in de buurt gelegen Colorado Provençal niet missen. Dat is uitgestrekter dan Sentier des Ocres en de rotsformaties zijn er zelfs nog uitbundiger van kleur.

badlands in de Colorado Provençal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *