Massif de l’Estérel

Massif de l’Estérel

Een ongerepte oase

Aan de Côte d’Azur ligt tussen de overbekende badplaatsen Cannes en Fréjus een verrassend berggebied, het Massif de l’Estérel. De grote sensatie van het bergmassief zijn de oranjerode tinten van de rotsformaties. Massif de l’Estérel is nog een heerlijk ongerepte oase tussen de verder vrij volgebouwde kustlijn van Zuid-Frankrijk. Je kunt er in alle rust langs de kust toeren en prachtige wandelingen maken. Gelukkig is dat door de massa’s toeristen in de omgeving nog nauwelijks ontdekt.

uitzicht op Massif de l'Estérel bij Pointe du Petit Caneiret

Autoroute

Corniche d’Or

Corniche d’Or – de gouden kroonlijst – is de poëtische naam van de kustroute langs het Massif de l’Estérel. De weg volgt de rafelrand waar roodgekleurde rotspartijen in de azuurblauwe Middellandse Zee verdwijnen. Het is een onwerkelijk landschap in kleuren die een beetje schuren op het netvlies.

Verder lezen

uitzicht vanaf Pointe de l'Observatoire aan de Corniche d'Or

Wandeling

Les balcons du Cap Roux

Na het beklimmen van de Col du Saint-Pilon is er ineens volop zicht op de Middellandse Zee. In de diepte lopen het spoor en de kustweg Corniche d’Or tezamen langs zee. Het wandelpad loopt verder langs de berghelling, als een langgerekt balkon met zeezicht. Het wordt mooier en mooier door de grillige roodgekleurde rotspartijen die overal opduiken.

Lengte: 5,2 km

Verder lezen

hemels uitzicht op de kust vanaf les balcons du Cap Roux in het Massif de l'Estérel

Slapen & Eten

Agay

Aan de voet van het Massif de l’Estérel ligt het plaatsje Agay, gedrapeerd rond een volmaakt cirkelvormige baai. Agay is aangenaam kleinschalig en van een kneuterigheid die andere badplaatsen aan de Côte d’Azur allang zijn ontgroeid. Ik val als een blok voor de lome sfeer, de kabbelende zee en het decor van roodgekleurde bergen.

strand van Agay met uitzicht op het Massif de l'Estérel

Logis Hôtel l’Esterella

Een klassiek hotelletje pal aan zee met een zeer vriendelijke eigenaar. De prijs voor een kamer is heel schappelijk voor zo’n toplocatie. De kamer is eenvoudig ingericht, maar biedt alles wat je nodig hebt. Vermeldenswaardig is de kleine koelkast op de kamer, dat is ongebruikelijk in Franse hotels. De gratis parkeergelegenheid op eigen terrein van het hotel is ook erg fijn.

De ligging van de standaardkamer aan de achterkant van het hotel is niet erg uitnodigend. Maar dat is niet erg, want het is heerlijk toeven op een bankje op de boulevard. Het hotel heeft aantrekkelijkere kamers met balkon aan de voorzijde, maar die zijn uiteraard duurder. Het hotel biedt ook nog een goedkope economy kamer, maar let op dat die geen airconditioning heeft.

Juni 2022 (2 nachten)

Meer informatie

Logis Hôtel l'Esterella in Agay

La Belle Vie Café

De aantrekkingskracht van La Belle Vie Café is groot. Zo groot, dat ik uitsluitend hier heb gegeten tijdens mijn verblijf in Agay en andere restaurants geen kans kregen. Dat komt vooral door het zalige terras, waar je uitkijkt over zee en alle taferelen op de boulevard. Wat ook meehelpt is dat er meerdere vegetarische gerechten op de menukaart staan: pizza, burger, salade bowl. Met pin betalen is niet mogelijk, dus neem voldoende cash geld mee.

Juni 2022

Meer informatie

op het terras van La Belle Vie Café in Agay

Meer informatie

Op de website Estérel Côte d’Azur staat uitgebreide informatie over bezienswaardigheden en activiteiten in het Massif de l’Estérel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *