Les balcons du Cap Roux

Les balcons du Cap Roux

Balkon met zeezicht

Aan de achterkant van Cap Roux lijkt de zee ver weg. Ook de rode tinten van het Massif de l’Estérel zijn niet meer dan een zweem onder beboste hellingen. Slechts hier en daar steekt een rotspartij onbedekt boven de bomen uit.

de klim naar Col du Saint-Pilon

Gestaag klimt het wandelpad naar Col du Saint-Pilon. En daar, aan de andere kant van de pas, is er ineens volop zicht op de Middellandse Zee. In de diepte lopen het spoor en de kustweg Corniche d’Or tezamen langs zee. Even verderop ligt een zacht glooiende heuvel met riante vakantievilla’s, aan de buitenrand van Saint-Raphaël.

zeezicht vanuit het Massif de l'Estérel

De wandelroute gaat op de col linksaf en loopt verder langs de berghelling. Het pad is nu een langgerekt balkon met zeezicht. Het wordt mooier en mooier door de grillige roodgekleurde rotspartijen die overal opduiken. Ik ben nauwelijks nog vooruit te branden. Na iedere paar stappen zie ik weer nieuwe oogstrelende plaatjes om te fotograferen.

het wandelpad langs de roodgekleurde rotsformaties
grillige rosten langs het wandelpad van les balcons du Cap Roux
roodgekleurde rotstoppen van Cap Roux
roodgekleurde rotstoppen van Cap Roux

Ongemerkt neem ik een verkeerde afslag. Te klakkeloos volg ik de handige blauwe markeringen in plaats van mijn uitgeprinte routekaartje. Het pad gaat een stuk omlaag in plaats van omhoog. Zo mis ik het letterlijke hoogtepunt van de wandeling, Pic du Cap Roux. Maar eigenlijk ben ik wel blij met deze onvoorziene wending. De hemelse uitzichten langs deze route had ik niet willen missen.

hemels uitzicht op de kust vanaf les balcons du Cap Roux
roodgekleurde rotstoppen van Cap Roux
uitzicht op Pointe du Cap Roux
uitzicht op Pic d'Aurelle

Wandelkaart

Op de wandelkaart hierboven is de route afgebeeld die ik zelf heb gelopen. Die ging ongepland niet via Pic du Cap Roux en dat is een beetje jammer. Mijn advies is om de blauw gemarkeerde route te wandelen. Die gaat langs alle mooie paden die ik heb gelopen en ook langs Pic du Cap Roux. Bovendien is zo’n gemarkeerde route eenvoudiger te volgen dan een eigen kaart.

kaart met de gemarkeerde wandelroutes op Cap Roux

Praktische informatie

  • Bij het startpunt van de wandeling is parkeerruimte langs de weg. Zowel bij aankomst als vertrek trof ik daar voldoende vrije plekken. Mocht het vol staan, dan is er 200 meter verder nog een parkeerterrein.
  • Meer praktische informatie voor het wandelen in dit gebied is te vinden op de website van Estérel Côte d’Azur.
parkeren bij het startpunt van de wandelingen op Cap Roux

Meer in de omgeving

Meer bezienswaardigheden in de omgeving en tips voor een verblijf staan op de overzichtspagina voor Massif de l’Estérel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *