Gorges de Daluis

Gorges de Daluis

Zweven tussen de kloofwanden

Met een grote grijns loop ik over het uitgesleten rode wandelspoor in Gorges de Daluis. Even inhouden voor een aai over de donkerrode rots naast het pad. Als groot liefhebber van het zuidwesten van Amerika voelt het als thuiskomen. En toch heeft Gorges de Daluis een duidelijk eigen karakter waardoor het eigenlijk helemaal niet lijkt op de rode rotsen van Amerika. Deze rode kloof in Frankrijk heeft alpiene begroeiing op de flanken en het grijze massief van de Mercantour als decor.

wandelpad in Gorges de Daluis
wandelen tussen de rode rotsen

De wandeling van twee kilometer naar Point Sublime is relaxed en goed aangegeven. De naam van het uitzichtpunt over de Gorges de Daluis is niet overdreven. Vanaf een uitstulpende rotswand kijk je uit over de gehele lengte van de kloof. Met de rivier loodrecht onder je lijkt het bijna alsof je als een roofvogel tussen de kloofwanden zweeft.

uitzicht vanaf Point Sublime
uitzicht op de Mercantour
uitzicht op de Var vallei

Wandelkaart

De wandeling naar Point Sublime begint bij Pont de Berthéou. Daar is ook een kleine parkeerplaats langs de weg. De wandelroute spreekt voor zich. De wegwijzer op het punt waar je rechtsaf moet, zie je al van verre staan.

Autoroute

De autoroute van zo’n vijf kilometer door Gorges de Daluis kan het beste van zuid naar noord worden gereden. In de andere richting zijn meer tunnels – juist op de meest spectaculaire stukken – waardoor je minder van de kloof ziet. Vanuit het zuiden begint de autoroute door de kloof op hetzelfde punt als de wandeling naar Point Sublime.

Met de steile rotswand links van de weg en rechts de afgrond de kloof in, zijn er maar weinig mogelijkheden om met de auto te stoppen. Op parkeerhaventjes is hooguit plaats voor een handvol auto’s, soms past er slechts één. En omdat iedereen graag wil stoppen om rond te kijken en foto’s te maken, is het een kwestie van elke vrije plek langs de weg benutten.

autoroute in Gorges de Daluis
autoroute in Gorges de Daluis
autoroute in Gorges de Daluis

Meer toeren tussen de rode rotsen

De autoroute door Gorges de Daluis is goed te combineren met een rit door die andere rode kloof in de buurt, Gorges du Cians.

Gorges du Cians bij Ciabanon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *