Dentelles de Montmirail

Dentelles de Montmirail

Wandelen over de drakenrug

Net voorbij Hôtel Les Florets mag verkeer niet verder over de weg. Hier begint het domein van wandelaars, rotsklimmers en mountainbikers. Er is een ruim parkeerterrein en achterin staan enkele picknicktafels. Het eerste deel van de wandelroute loopt over de verkeersvrije weg naar de Col du Cayron. Je loopt er langs wijngaarden en hebt mooi uitzicht op de bergkam van Dentelles de Montmirail, die als een langgerekte drakenrug boven het glooiende Provençaalse landschap uitsteekt. De puntige rotsen zien er ontoegankelijk uit. Het is moeilijk voor te stellen dat je daar kunt wandelen.

uitzicht op Dentelles de Montmirail achter de wijngaarden

Bij Col du Cayron staat een bord, maar daarop geen informatie over wandelpaden. De aanwijzing in de Rother wandelgids brengt me in verwarring. Wat wordt er bedoeld met de bosweg rechts? Is dat de weg die langs de bosrand loopt of het wandelpad daarnaast in het bos? Ik kies de laatste, maar die gaat veel sneller dan verwacht de helling op naar de voet van de rotswand. Er staan wel regelmatig blauwe stippen. Die blijf ik volgen, het blijkt de route uit de wandelgids in tegengestelde richting.

uitzicht op het Provençaalse landschap

Daar waar de eerste rotsen vrijwel loodrecht uit de grond oprijzen is een groepje rotsklimmers actief. Ze staan aan de voet met hun uitrusting te rommelen en een paar kleven er tegen de rotswand. De blauwe stippen leiden me verder over de rotsen naar boven. Van een pad is nauwelijks sprake meer, het is klauteren op de rotsen. Met ontzag loop ik over de drakenrug, tussen de puntige uitsteeksels. Het lijkt wel of de draak vliegt, zo weids is het uitzicht.

op de drakenrug van Dentelles de Montmirail
gat in de rotswand van Dentelles de Montmirail
weids uitzicht vanaf Dentelles de Montmirail

De richel waarover ik loop wordt smaller, de afgrond steiler. Het is te doen, maar ik realiseer me dat ik al een halfuur niemand meer ben tegengekomen. Helemaal alleen ben ik toch wat voorzichtig. Ik keer om en neem dezelfde route terug.

Wandelkaart

Onderstaande kaart geeft de route weer zoals ik die heb gelopen. Maar het is zeker de moeite waard om verder te lopen over Dentelles de Montmirail en terug te wandelen via het uitzichtpunt bij Rocher du Midi. De wandeling is dan bijna vijf kilometer lang.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *