Vegetarisch eten op Bohol

Vegetarisch eten op Bohol

Vegetarisch eten is ongebruikelijk op de Filipijnen. In de metropool Manilla ben ik bij menig restaurant afgedropen omdat er uitsluitend vlees en vis op de kaart stond. Wonderwel kost het tijdens mijn roadtrip op Bohol geen enkele moeite om vegetarisch te eten, al is dat meer toeval dan wijsheid. Hier twee tips om het toeval een handje te helpen.

Tip 1: Eet bij je backpackers lodge

Alle drie plekken waar ik op Bohol heb overnacht waren kleinschalige lodges met rondtrekkende reizigers uit allerlei verschillende landen als gasten. En de lodges hadden alle drie een eigen restaurant. Met een dergelijke gastenpopulatie zijn vegetariërs geen vreemd fenomeen en daardoor is er vaak zelfs keuze uit meerdere vegetarische maaltijden.

Gebakken rijst met groenten bij Nuts Huts, Bohol, Filipijnen

Tip 2: De bakkertjes

Met tip 1 zijn ontbijt en avondeten geregeld. Dan nog iets voor de lunch. Daarvoor stopte ik iedere dag onderweg bij een bakkertje, die in iedere plaats op Bohol wel te vinden is. Er ligt allerlei zoets en hartigs in de vitrines en het is leuk om wat verschillende broodjes en cakejes uit te proberen. Mijn favoriet is de coco bun / pan de coco, een wit broodje met stevige zoete kokosvulling waar je de middag wel op door komt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *