Philippine Tarsier Sanctuary

Philippine Tarsier Sanctuary

Een droevige glimlach

De twee bekendste trekpleisters van Bohol zijn de Chocolate Hills en de tarsier, een kleine primaatsoort die in goed Nederlands spookdiertje heet. Van de plekken op Bohol waar je tarsiers kunt zien, staat Philippine Tarsier Sanctuary het beste aangeschreven. Het is een organisatie die zich inzet voor de bescherming van tarsiers en een flinke lap jungle heeft waar de diertjes worden opgevangen. Om bezoekers tarsiers te kunnen laten zien, zijn er een paar uitgezet langs een korte afgebakende looproute vlakbij de ingang. Bij elke struik waar een tarsier in zit, staat ook een medewerker om de bezoekers fluisterstil en op voldoende afstand te houden.

spookdiertje in het Philippine Tarsier Sanctuary op Bohol

De tarsiers zijn verschrikkelijk aandoenlijk om te zien. Niet alleen de grote gremlin-ogen maakt ze bijzonder, ook de reptielachtige tenen en lange rattenstaart zijn opvallend. Hoewel ze lijken te glimlachen, heb ik met ze te doen. Tarsiers zijn nachtdieren, maar met hun opengesperde ogen lijken ze klaarwakker. Bij elke tarsier staat een groepje bezoekers te fotograferen en dat zal de hele dag zo doorgaan. Het is een dubbel gevoel, want zonder bezoekers valt ook een groot deel van de inkomsten weg om de tarsiers te kunnen beschermen.

Binnen tien minuten ben ik al weer vertrokken. Met een paar foto’s, die niet heel scherp zijn. En daar ben ik meer dan tevreden mee.

Meer in de omgeving

Op de pagina mini-roadtrip: 3 dagen Bohol staat een overzicht met alle bezienswaardigheden en tips voor Bohol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *