Loboc

Loboc

Nuts Huts

Een eenvoudig hutje met veranda in de jungle, met kieren waardoor ongedierte vrij in en uit loopt. Veel gelukkiger kun je mij niet maken. Bij Nuts Huts staat het hutje op palen langs de oever van de rivier Loboc en moet ik het toilet met een emmer water doorspoelen.

hutten van Nuts Huts

Nuts Huts heeft een groot open restaurant met ruime keuze uit heerlijke, eenvoudige maaltijden. Het restaurant ligt een stuk hoger tegen de helling dan de hutjes, waardoor je vanaf het terras de rivier ergens in de diepte tussen de groen hellingen ziet stromen.

Hou rekening met een paar obstakels om bij Nuts Huts te komen. De laatste 800 meter moet je over een smal rotsachtig pad rijden. En daarna is het nog heel veel treden afdalen naar het restaurant met check-in en nog meer treden naar de hutjes zelf. Het is ook mogelijk om vanuit het dorpje Loboc een boottaxi naar Nuts Huts te nemen. Je moet dan nog steeds de trap op en neer naar het restaurant voor de check-in, maar de bagage kun je beneden laten staan.

Nuts Huts langs de oever van de rivier Loboc

Zomaar ergens binnendoor

Dit is geen bewust gekozen route. Na een korte stop bij het Philippine Tarsier Sanctuary wilde ik nog Chocolate Hills gaan bekijken in de omgeving van Sagbayan. In plaats van de doorgaande weg te nemen, heb ik de brug over de rivier Loboc bij Sevilla als tussenpunt ingesteld. Het is zomaar een weg door de uitbundige groene mix van jungle en boerenland met rijst, kokosnoten en bananen. De brug blijkt een goede tussenstop. Vanaf de brug zie je mooi hoe de rivier door de dichte jungle loopt.

de rivier Loboc vanaf de brug bij Sevilla
op de brug over de rivier Loboc bij Sevilla
zomaar een weggetje binnendoor

Meer in de omgeving

Op de pagina mini-roadtrip: 3 dagen Bohol staat een overzicht met alle bezienswaardigheden en tips voor Bohol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *