Chocolate Hills

Chocolate Hills

Het populaire uitzichtpunt

De Chocolate Hills zijn iconisch voor Bohol. Dat is duidelijk te merken bij het meest bekende uitzichtpunt. Grote toerbussen rijden af en aan met vooral Taiwanezen en Chinezen die een dagtoer maken vanuit hun resorts op Panglao. Na twee dagen rondreizen over ongerept Bohol overvalt de drukte me wat. Maar goed, zo’n trekpleister mag je niet missen.

Bij het uitzichtpunt is een complex met restaurant en souvenirwinkel. Daar lossen en laden de toerbussen en kunnen motorfietsen worden geparkeerd. Om de toerbussen voldoende ruimte te geven om te draaien en steken, kunnen er geen auto’s staan. Ik parkeer de auto langs de doorgaande weg en loop de kilometer naar het uitzichtpunt. Het is geen prettige weg om te wandelen. De eerste paar honderd meter tussen winkeltjes en restaurantjes zijn oké, daarna is er op de weg langs de berghelling eigenlijk geen plek meer voor voetgangers. Het is een kwestie van flink doorstappen en goed uitkijken op de smalle richel tussen vangrail en langsrijdend verkeer.

Vanaf het eindpunt van de weg moet je nog een flinke trap beklimmen naar het uitzichtpunt. Door de hoogte heb je daar een weids uitzicht over ontelbaar veel chocoladeheuveltjes. Die zijn in januari overigens groen, maar door de grappige vorm nog steeds bijzonder.

Befaamd uitzicht op de Chocolate Hills

Rijden tussen de Chocolate Hills

Met alleen het uitzichtpunt doe je de Chocolate Hills tekort. De omgeving wemelt van de heuveltjes en het is ontzettend leuk om er op je gemak tussendoor te toeren. Dat kan op de bonnefooi, door zomaar een zijweggetje in te slaan als je daar mooie heuvels ziet. Je kunt de omgeving ook digitaal verkennen op Google Maps en Streetview om daarmee iets doelgerichter te kunnen toeren. Voor dat laatste vind je op de kaart hieronder de plekken die ik de moeite waard vond. Dit is natuurlijk een totaal willekeurige selectie, want ik heb lang niet het hele gebied uitgekamd.

roadtrip tussen de Chocolate Hills
rijst, palmbomen en chocoladeheuvel
roadtrip door de Chocolate Hills
koeien voor de Chocolate Hills
rijst, palmbomen en chocoladeheuvels

Meer in de omgeving

Op de pagina mini-roadtrip: 3 dagen Bohol staat een overzicht met alle bezienswaardigheden en tips voor Bohol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *