Anda

Anda

Anda Beach

Anda is een uitstulping in het uiterste zuidoosten van Bohol, vooral bekend van fraaie witte zandstranden. Door de afgezonderde ligging is het toerisme beperkt tot kleinschalige hotels en lodges aan het strand. Anda Beach is vooral een populaire tussenstop voor wie een meerdaagse rondreis maakt over Bohol.

strand bij Anda Poseidon's Beach Resort

Zelf heb ik overnacht bij Anda Poseidon’s Beach Resort. Dat is een pretentieuze naam voor wat ik een lodge met een handvol bungalowtjes zou noemen. Het is een heerlijk relaxte plek en ligt direct aan twee idyllische strandjes. Links een min of meer privéstrand en rechts een strand dat gedeeld wordt met twee naastgelegen lodges (die zichzelf eveneens beach resorts noemen).

bungalows van Anda Poseidon's Beach Resort
zonsondergang boven zee bij Anda Poseidon's Beach Resort

Route langs de oostkust

Buiten de stranden is Anda zomaar een uithoek van een van de vele Filipijnse eilanden, een plek van de inwoners zelf. Juist dat is de aantrekkingskracht die je ervaart tijdens de rit langs de hele oostkust van Anda. In de verstilde dorpjes kijkt niemand op wanneer ik er stop en doorheen wandel om foto’s te maken van het alledaagse. Bij Cambuyao kun je afslaan van de doorgaande weg om een pier op te rijden. Daar heb je prachtig uitzicht over een baai vol vissershutten die op fragiele palen in zee staan.

kokosnoten drogen langs de kreek bij Anda
Talisay, Anda
vissershutten op palen bij Cambuyao

Meer in de omgeving

Op de pagina mini-roadtrip: 3 dagen Bohol staat een overzicht met alle bezienswaardigheden en tips voor Bohol.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *